In de pers verschijnen regelmatig berichten over de stichting WMZO, onze kinderen en onze woning.


De Middelburgse Bode 19 september 20185

Ik support je koppelt hulpvraag en - aanbod

Vacaturebank voor vrijwilligerswerk gelanceerd. Het project....Klik hier voor het hele artikel.

 

 

 


 

De Faam 5 maart 2015

Nieuwe bewoner is welkom bij WMZO

WMZO is een officieel ouderinitiatief. Het wordt....Klik hier voor het hele artikel.


 


 

PZC 9 april 2013

Bezuinigingen gezondheidszorg.

Het leven van licht verstandelijk beperkten verandert ingrijpend, als de voorgenomen bezuinigingen doorgaan. Ouders en professionals........... Klik hier voor het hele artikel.


 

PZC 26 maart 2013

Twee PvdA-kamerleden verdiepten zich maandag in de Zeeuwse zorg. De onbetrouwbare overheid. Zo, die kunnen de twee...  klik hier voor het hele artikel.

 


PZC 21 april 2012

Honderden mensen hebben vrij­dagmiddag in de Abdij in Mid­delburg Koos Schouwenaar uit­gezwaaid als burgemeester. Dat ze tijdens deze afscheidsrecep­tie lang in de rij moesten staan, hadden ze er graag voor over.    Klik hier voor het volledige artikel.

 

 


 

Website de Faam 22 maart 2011

NL doet bij WMZO

Middelburg - Vrijwilligers stonden zaterdag 19 maart al vroeg paraat om mee te doen aan NL DOET.
...... klik hier voor het hele artikel.

 


PZC - 12 februari 2011

Bijzonder huis voor bijzondere bewoners

 

Door: Theo Giele

Middelburg - Het is voor elke ouder een spannend moment als je kind op zichzelf gaat wonen.

Maar de ouders van tien verstandelijk beperkte mensen zien niet alleen hun kroost uit huis vertrekken, ze laten ook de zorg voor hun kinderen los. Niet door ze over te dragen aan een zorginstelling, maar door ze een eigen huis te geven in de Middelburgse Stromenwijk. Gisteren was de sleuteloverdracht en werd weer een stap gezet in een bijzonder project. Gisteren was .... Klik hier voor het hele artikel.

 


PZC - 24 september 2010

Nieuwbouw watergang krijgt vorm.

Door: Annemarie Zevenbergen.

Middelburg – Het nieuwbouwproject Watergang in de Middelburgse Stromenwijk aan de Piet Heinstraat vordert gestaag. De buitenkant heeft inmiddels vorm gekregen.De laatste maanden van dit jaar worden gebruikt voor afbouw en afwerking.Het project bestaat uit 22 huurappartementen, 19 zorgwoningen waarvan er 9 zijn bestemd voor cliënten van Stichting Philadelphia en 10 voor de Stichting Wonen met Zorg en Ondersteuning. Daarnaast zijn er 20 koopwoningen gebouwd.Wonen met Zorg en Ondersteuning is een initiatief van 10 ouderparen. Deze ouders van verstandelijk beperkte jongvolwassenen hebben zelf een woonvoorziening bedacht voor hun kinderen. De Middelburgse architect Wouter de Gaaij ontwierp het complex met 24 uurs zorg voor de bewoners.Volgens directeur Eric de Ceuster van Woongoed kende dit project ‘een succesvol verloop’. “Zowel de verhuur als de verkoop zijn vrij snel verlopen. Er zijn nu nog 2 koopwoningen te koop en nog 2 appartementen te huur.”De eerste paal voor de watergang werd in december vorig jaar geslagen. Volgens De Ceuster zal de oplevering van de woningen in januari 2011 plaatsvinden.


PZC - De ondernemer 20 maart 2010

Lions: paaseitjes voor goede doel

Elfhonderd kilo paaseitjes, zelf inpakken in drieduizend zakjes. De 33 leden van de Lions Club Middelburg hebben er weer een hei­dens karwei aan. Maar, het is voor het goede doel. Met de verkoop van de eitjes hoopt de club een paar duizend euro op te halen voor de '10 van de Trompstraat', een Middelburgs initiatief om meervoudig gehandicapte kinderen zo zelfstandig mogelijk te laten wonen.

MIDDELBURG - Het is voor de vierde keer dat de Lions Club Middel­burg de ei-actie houdt, zegt president van de club Gerard Jansen. "Vorig jaar hebben we 7500 euro opgehaald voor de Zeeuwse kamer van het Ronald McDonald Huis in Rotterdam." De leden zijn druk bezig geweest om de kilo's en kilo's chocolade eitjes in zakjes te doen. Het grootste deel, ze­venhonderd kilo, wordt per zakje ver­kocht.

Bokalen
De rest wordt in grote glazen boka­len verkocht aan bedrijven. Boven­dien struinen de leden ook nog eens familie en vrienden af om een zogenaamde gezinsbokaal te slijten. "In de bedrijvenbokaal zit 2,5 kilo aan eitjes. Die bokaal kunnen bedrijven bijvoor­beeld op de balie zetten, voor hun klanten. In een gezinsbokaal zit onge­veer een kilo aan eitjes."

Trompstraat

Het goede doel van dit jaar is het huis aan de Trompstraat in Middelburg waar gehandicapte kinderen met zorg en ondersteuning zo veel mogelijk zelfstandig kunnen wonen. "Een mooi initiatief', vindt Jansen. "Bo­vendien kunnen ze daar maar net de eindjes aan elkaar knopen. Er is niet veel geld voor de inrichting van het huis. Het zou sneu zijn als daar te weinig middelen voor zijn." De Lions Club zoekt elk jaar een lokaal doel uit. "Want dat is juist de kracht van de Lions Club, dat we lokaal het ver­schil kunnen maken." De eitjesactie is in vier jaar tijd uitge­groeid tot een succes. "De actie krijgt steeds meer bekendheid", stelt Jan­sen. "Er zijn al mensen die vragen: 'Wanneer gaan jullie weer eitjes ver­kopen?' En op Schouwen-Duiveland heeft de lady's circle de actie overge­nomen."

Stands

De zakjes met eitjes worden in stands op de Markt en Plein 1940 in Middel­burg en bij Intratuin in Koudekerke verkocht. De Lions Club Middelburg heeft daar 20 en 27 maart en 3 april voor uitgetrokken. De verkoop is tus­sen 11.00 en 16.00 uur. Meer infor­matie is te vinden op www.eiteam.nl. Via de site zijn ook de boka­len met eitjes te bestellen.

 

 

 


PZC 29 juli 2009

Door Theo Giele

Zorg : Ouders verstandelijk beperkte jonge mensen zijn initiatiefnemers bouw appartementencomplex in Middelburg.

Afstand nemen en toch betrokken blijven bij je eigen kind

Ze weten inmiddels alles van zorgwetten, financiering, uitkeringen, sponsoring en bouwen. De ouders van tien verstandelijk beperkte jongvolwassenen hebben samen de stichting Wonen met Zorg en Ondersteuning opgericht. Woongoed Middelburg bouwt aan de Trompstraat in Middelburg een appartementencomplex voor hun kinderen.

Wilbert Labeur is dit voorjaar twintig geworden. Hij gaat...........Klik hier voor het volledige artikel.

 


 

 

 

Middelburgse Bode 8 april 2009

Handtekeningen voor samenwerking met Woongoed

MIDDELBURG - Directeur Eric de Ceuster heeft donderdag namens Woongoed Middelburg zijn handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst met stichting Wonen Met Zorg en Ondersteuning voor het toekomstige project Baarsjesstraat/De Watergang in Middelburg gezet.

Woongoed heeft een overeenkomst met stichting Wonen Met Zorg en Ondersteuning (WMZO) voor de bouw van een groepswoning met tien wooneenheden voor mensen met een verstandelijke beperking. De stichting WMZO is opgericht door de ouders van de toekomstige bewoners. Hun jongvolwassen kinderen gaan daar zelfstandig wonen en krijgen vierentwintig uur per dag zorgondersteuning. De samenwerking met stichting WMZO verloopt goed door de enthousiaste inzet van alle ouders. Ook de architect van het gebouw, Wouter de Gaaij van De Gaaij Architectuur uit Middelburg, verwerkte in goed overleg de wensen van stichting WMZO in zijn ontwerp.Project Baarsjesstraat/De WatergangDe groepswoning maakt deel uit van het project op de locatie van de voormalige basisschool De Beverburch, gelegen tussen de Baarsjesstraat, Trompstraat, Michiel de Ruyterstraat en de Piet Heinstraat in Middelburg. Naast de groepswoning voor stichting WMZO, bestaat het bouwproject uit 9 appartementen met gezamenlijke voorzieningen voor stichting Philadelphia en 22 huurappartementen voor Woongoed. Daarnaast komen er ook nog 20 koopwoningen, waarvan 6 zogeheten starterswoningen. De starterswoningen hebben twee woonlagen, de andere woningen krijgen drie woonlagen. Als de bouw in het najaar van start gaat en geen tegenslag ondervindt, ontvangen de nieuwe bewoners eind 2010 hun sleutels.


PZC vrijdag 03 april 2009

Ouders bouwen met Woongoed groepswoning


MIDDELBURG - Woongoed Middelburg bouwt met de stichting Wonen Met Zorg en Ondersteuning (WMZO) in Middelburg een groepswoning voor jongvolwassenen met een verstandelijke handicap.

WMZO is opgericht door ouders van de bewoners, die in de woning 24 uur per dag zorgondersteuning krijgen. Het gebouw is ontworpen door architect Wouter de Gaaij in overleg met de stichting. De groepswoning maakt deel uit van nieuwbouw op de oude locatie van basisschool de Beverburch bij de Baarsjesstraat. Het bestaat uit 9 appartementen met gezamenlijke voorziening voor de stichting Philadelphia, 22 huurappartementen van Woongoed, 20 koopwoningen, waarvan 6 starterswoningen. De bouw begint dit najaar en eind 2010 krijgen de bewoners de sleutel van hun nieuwe woningen.


De Faam  Woensdag 18 maart 2009
Appartement gehandicapten
DOOR MARCEL VAN DER VOORT

MIDDELBURG - ”Op de hoek Trompstraat en Baarsjesstraat in Middelburg begint voor de zomer de bouw van tien appartementen voor verstandelijk gehandicapten. Die moeten de laatste helft van 2010 klaar zijn. Ze gaan daar zelfstandig wonen met ondersteuning van vierentwintig uur zorg per dag”, vertelt voorzitter Geerard Labeur van de Stichting Wonen met Zorg en Ondersteuning.

Geerard’s zoon Wilbert (19) is één van de gelukkigen die een appartement van zesenveertig vierkante meter met een eigenvoordeur krijgt. In zijn huisje komt een woonkamer, slaapkamer en een doucheruimte met toilet.
Wilbert is verstandelijk gehandicapt, omdat hij met een zuurstoftekort is geboren. Geerard: “Hij fladdert als een autist, maar is het niet.” Alle tien appartementen komen onder één dak. “Met gemeenschappelijke ruimtes, zoals een keuken, bergruimte, plek voor de wasmachine en een woonkamer.  In de huiskamer eten de bewoners gezamenlijk. Ze leren zo verantwoordelijkheid. Dat is goed voor het zelfstandig wonen”, verklaart Geerard. En legt even later uit hoe het mogelijk is dat een groep ouders dit in Middelburg voor elkaar heeft gekregen.“Op 2 april sluit Stichting Wonen met Zorg en Ondersteuning officieel een samenwerkingsovereenkomst met Woongoed Middelburg. Daar is directeur Eric de Ceuster ook bij aanwezig. De gemeente Middelburg speelt eveneens een belangrijke rol bij de komst van de appartementen. Die is de aanjager, dankzij het woonservicezone beleid. “Als ouders van een verstandelijk gehandicapte zijn wij in 2004 begonnen te overleggen met de Walcherse woningbouwcorporaties. Uiteindelijk zijn wij bij Woongoed gekomen. De medewerkers van Woongoed lopen het vuur uit hun sloffen voor dit project”, zegt Geerard tevreden. En de toekomstige bewoners, zoals Wilbert, zijn die voorbereid op de grote stap naar een eigen huisje?
“Wilbert heeft er vreselijk veel zin in. Hij verzamelt allerlei dingen voor zijn uitzet. Zo heeft hij laatst tijdens een bingo in een vakantiepark als meest enthousiaste deelnemer een pannenset cadeau gekregen”, besluit Geerard lachend.